Deel dit artikel
-

Darknet marktplaats Nemesis opgerold

Opsporingsautoriteiten in Duitsland, Litouwen en de VS zijn erin geslaagd een nieuwe slag toe te brengen aan de illegale drugshandel op internet en cybercriminaliteit. Woensdag werden de servers van het illegale darknet-platform Nemesis Market in beslag genomen.

Het onderzoek naar de darknet-marktplaats, dat oktober 2022 begon, werd in Duitsland uitgevoerd door de federale recherche (BKA) en het Centraal Bureau voor de bestrijding van cybercriminaliteit (ZIT), dat deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie van Frankfurt am Main. Vanuit de VS waren de FBI (Federal Bureau of Investigation), de Drug Enforcement Administration (DEA) en de IRS-CI (Internal Revenue Service Criminal Investigation) betrokken.

Nemesis Market is opgericht in 2021 en was toegankelijk via het Tor-netwerk op het darknet. Het platform had onlangs meer dan 150.000 gebruikersaccounts en meer dan 1100 verkopersaccounts wereldwijd. De gegevens worden nu verder onderzocht. Naast de servers zelf werd ook crypto ter waarde van 94.000 euro in beslag genomen.

De sluiting van de darknet-marktplaats komt slechts een paar maanden nadat de politie de Kindom Market op het darknet heeft gesloten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond