Deel dit artikel
-

Datacentra vragen Europese Commissie om bijzondere behandeling

De European Data Centre Association vraagt de Europese Commissie om een speciale behandeling wanneer er strengere maatregelen worden getreffen tegen het coronavirus. De datacentra bepleiten dat ze onderdeel zijn van de technische en economische ruggegraat van Europa en als zodanig moeten worden behandeld.

Concreet betekent dat, dat bij zware quarantaineregels dat medewerkers toch op pad mogen in datacentra te werken wanneer nodig. Dat zou ook moeten gelden voor de toeleveranciers.

“Commerciële datacentra zijn een cruciaal maar vaak vergeten onderdeel van de digitale infrastructuur. Ze leveren colocatiediensten als ruimte, stroom, connectiviteit, koeling en dataveiligheid”, aldus voorzitter Apostolos Kakkos van de European Data Centre Association (PDF).

Hij vraagt de EU-lidstaten ook om internet, cloud, datacentra en andere IT-infrastructuur te gaan behandelen als kritische nationale infrastructuur. “Lidstaten moeten ook diensten in stand te houden die ervoor zorgen dat de familie van onze werknemers naar school moeten kunnen blijven gaan vervoer moet kunnen krijgen wanneer de openbare voorzieningen er niet meer zijn.”

In Nederland is brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) lid van de EUDCA.

Foto: Chad Davis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond