Deel dit artikel
-

Dataverkeer KPN groeide veertig procent tijdens corona

Mede vanwege corona groeide het totale dataverkeer op het vaste KPN-netwerk afgelopen 16 maanden fors, met zo’n 40 procent ten opzichte van februari 2020.

Het uploadverkeer nam over de afgelopen twee jaar zelfs met 50 procent toe, vooral gedreven door de vele videogesprekken en de toegenomen populariteit van gamen.

KPN ziet nog altijd meer verkeer op zijn netwerk dan voor corona. Kortom; een groot deel van Nederland werkt nog altijd vanuit huis. In de periode mei/juni 2021 zag het bedrijf 25 procent meer ‘thuiswerkverkeer’ dan over dezelfde periode in 2020.

Wel lijken de lockdown-datarecords over hun hoogtepunt heen. Sinds de meivakantie is een klein deel van het thuiswerk-verkeer niet meer teruggekomen. Tegelijkertijd blijft de ‘zaagtand’ nog altijd zichtbaar in het netwerk. Met elk heel en half uur een piek omdat mensen inbellen in een video-call (zoals Teams en Zoom).

KPN ziet ook seizoensinvloeden terug in zijn netwerk,met vorst en ijs en met mooi weer is het over het algemeen iets rustiger. Na de zomer in september is er traditioneel een opstap in verkeer als na de vakantie ineens iedereen terug naar school gaat, weer aan het werk is en terug in de dagelijkse routines valt. Ook events, zoals grootschalige streaming concerten, het songfestival en het EK voetbal zijn terug te zien op het netwerk van KPN.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond