Deel dit artikel
-

Dataverkeer zorgt voor hogere operationele omzet Vodafone

Groei in marktaandeel, geïntegreerde spraak-data abonnementen en datagebruik op smartphones en tablets compenseerden voor Vodafone de dalende inkomsten uit bellen en sms’en in het derde kwartaal van het afgelopen boekjaar. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar groeide het aantal klanten met een smartphone op het Vodafone netwerk met bijna 72 procent. Het totaal aantal aansluitingen bedroeg per 31 december 2011 5,3 miljoen, een toename van 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar.

Ook in het zakelijke segment groeide de behoefte aan mobiele data-abonnementen, smartphones en tablets. Vodafone introduceerde daarom afgelopen kwartaal zakelijke abonnementen met een geïntegreerde databundel.

De operationele omzet voor Nederland steeg naar 477,6 miljoen euro, een autonome groei van 1,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vodafone doet geen mededelingen over de winst die in Nederland is behaald.

Wel zijn vandaag ook de internationale cijfers bekendgemaakt. Die vielen tegen, met name door slechte prestaties van de Italiaanse en Spaanse vestigingen. De omzet nam met 32 procent af tot 10,61 miljard Britse pond. Winstcijfers voor de gehele groep worden pas later bekend gemaakt.

Aangezien klanten met een smartphone meer en andere ondersteuning nodig hebben, moest Vodafone naar eigen zeggen 140 gespecialiseerde medewerkers in Nederland aannemen voor de zogenoemde Smartphone Crew. Medewerkers van dit team zijn niet alleen actief op de winkelvloer en bij de telefonische klantenservice, maar ook 24/7 beschikbaar via sociale media voor vragen over smartphones, tablets en mobiel internet.

Vodafone Nederland gaat Mallik Rao per 1 april aanstellen als Chief Technology Officer (CTO). Rao is momenteel werkzaam als CTO bij Aircel in India. Hij volgt Ger Coolen op, die deze rol sinds 2008 vervulde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond