Deel dit artikel
-

Datingindustrie genereert 422 miljoen euro omzet

De datingsites in Nederland genereren samen voor bijna een half miljard euro aan omzet. Het meeste geld wordt besteed in de horeca tijdens de daadwerkelijke ontmoetingen.

Dat is althans de inschatting van het Centre of Economic Business Research, dat voor Lexa een internationaal onderzoek liet doen naar de gelden die met zijn sector gemoeid gaan.

Dit bedrag zegt overigens niet over de eigen omzet van Lexa en diens branchegenoten, maar enkel wat over de handel die ze helpen genereren. Volgens diezelfde rekensom denkt Marktplaats.nl dat het zeker meer dan tien miljard euro aan handel helpt genereren.

Het onderzoek in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden en Noorwegen laat zien dat daters in die landen gezamenlijk veertien miljard euro handel opleveren. Voornamelijk de horeca profiteert daarvan met 278 euro per dater per jaar. Op afstand staan de rubrieken Kleding, (35 euro), Transport (33 euro) en Cadeaus (26 euro).

Lexa schat in dat er een miljoen Nederlanders actief daten.

Deel dit bericht

2 Reacties

C. Valli

Heel veel mensen zijn ongelukkig, zal met de jaren blijven stijgen. mits er geen omkeer komt, dat men er niet meer voor wilt betalen.

Eric

De omzet van Lexa en branchegenoten was vorig jaar naar schatting ongeveer 30 miljoen euro. Door de opkomst van gratis apps als Tinder en de langzaam dalende prijzen op grote datingsites, is de kans klein dat de totale omzet sindsdien verder is toegenomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond