Deel dit artikel
-

Datingsite The Right Link moet gebruikers voor 9 miljoen euro compenseren voor de inzet van nepprofielen

Datingsite The Right Link moet van toezichthouder ACM 37.000 gedupeerde gebruikers compenseren omdat zij werden misleid met nepprofielen. Het bedrijf heeft hiervoor een bedrag van ruim 9 miljoen euro gereserveerd.

Consumenten betaalden veel geld om in contact te komen met de persoon van het profiel. Maar dit was helemaal niet mogelijk omdat de website met nepprofielen werkte. Consumenten werden hierover uiteraard niet geïnformeerd. Zij wisten niet dat zij tegen betaling chatten met ‘chatoperators’. Zij verleidden de gebruikers tot langdurige (erotische) chatgesprekken. Omdat gebruikers per bericht betaalden, waren consumenten veel geld kwijt – soms duizenden euro’s – zonder dat zij kregen wat zij verwachtten: een ontmoeting of authentiek contact.

De truc werd toegepast op een groot aantal datingsites: bd4sex.nl, bedmaatjes.nl, datingprikbord.nl, discretecontacten.nl, echtemeisjes.nl , flirten.nl, flirtstout.nl, flrten.nl, lekkerenrijp.nl , lieverervaring.nl, matchprofielen.nl, matchwereld.nl, regiomatches.nl en sexdating.nl.

De ACM startte het onderzoek (pdf) naar datingwebsites met nepprofielen onder andere na berichten van de NOS en meldingen bij ConsuWijzer. In het kader van dit onderzoek heeft de ACM ook invallen gedaan bij de bedrijven achter deze websites.

De nepdatingsites hebben de ACM toegezegd gebruikers voortaan duidelijk te informeren over de inzet van chatoperators, al is het de vraag of er nog consumenten zijn die daarvoor geld willen betalen. The Right Link en ook andere onderzochte onder vennootschappen zullen iedere drie maanden aan ACM moeten rapporteren over de uitvoering van de toezeggingen.

The Right Link is het geesteskind van Julius Krechting, die tenminste 2000 datingsites onderhoudt in Nederland en Denemarken.

Naar aanleiding van eerdere publiciteit heeft zijn bedrijf een strenge gedragscode gepubliceerd voor chatmedewerkers, waarin tot in detail wordt beschreven hoe klanten wel verleid maar niet misleid mogen worden. Woorden als daten, liefde, relatie, afspreken en samenwonen mogen niet gebruikt worden. Woorden als flirten, fantaseren, rollenspel, vreemdgaan en dromen zijn wel toegestaan.

De medewerkers werden nadrukkelijk gewezen op de zogenaamde geheimhoudingsplicht: ‘Houd de zaken gesloten voor de buitenwereld. Loop niet naar de eerste beste krant. In dat geval zul je mogelijk aansprakelijk gesteld worden.’

Foto Pixabay

Deel dit bericht

15 Reacties

Pieter

Valt buurtflirts.nl ook onder deze uitspraak ? Hebben ze daar ook van die nepprofielen ?

Kees

Juist heel goed toch, om naar de krant te stappen? Hoe meer mensen weten van deze wanpraktijken, hoe beter het is, lijkt mij.

Hans Tammes

Volgens mij viel regioflirten ook onde de Right Link. Ik heb daar veel geld verspild . Ik wil ook compensarie voor hebben ik kan asntonen hoeveel geld ik betaald heb . Zeker regen de € 20.000,-

Nico Blesgraaf

Diverse sites van jullie bezocht en betaald. Zei ik toen al en heb ook klachten bij jullie neer gelegd. Nu is het tijd om reug te betalen.

Hans Tammes

Ik heb van augustus 2016 totdat de site werd gesloten gechat via regioflirten.nl . Dat was ook eigendom van de Right Link in Eindhoven . Ik kan aantonen voor zeker € 20.000,- te hebben gechat zonder enig resutaat . Ik wil dat goeld terug . Ik heb zelfs nog bepaalde chats bewaard . Hoe en bij wie moet ik melden om mijn geld terug te krijgen ?

N.

http://www.Maturecontacten.nl onder Rightlink veel nep profilen geplaatste hebt en ik wil mijn geld ook terug.mvg

John

Waar staat nog hoe of wat om je geld terug te krijgen
Erg onduidelijk

Frits

heb veel geld daaraan uitgegeven, steeds inderdaad aan het lijntje gehouden, of afspraak weer (opnieuw) afgezegd.

Lucas

Alfred

Is dit wel te vertrouwen

Klapper

Beste mensen, dit is niet de helpdesk van de betreffende datingsites maar een website met nieuws artikelen over marketing gerelateerde zaken….

En welke !@#@# geeft er nou 20.000 euro uit op een dating website; hoe kansloos ben je dan, een avond naar de kroeg gaan en vragen “om het nog gezellig te maken samen met z’n tweeen” is goedkoper.

Wat ontzettend kansloos zeg.

Paul

Waarom die 9 miljoen niet evenredig verdeeld over alle gedupeerden van The Right Link? De mensen die bij de 17 onderzochte sites zitten hebben ‘geluk’ en worden volledig gecompenseerd. De rest kan naar hun geld fluiten. Het is hetzelfde wanneer de NAM in Groningen het op een akkoordje gooit met de overheid en alleen de schade aan een paar onderzochte woningen vergoedt, al staat die schade natuurlijk in geen enkele verhouding tot dit ‘leed’. Maar het gaat om het principe.

Henk

The Right Link, ik heb er ook veel geld naar overgemaakt. Maar geen enkele van die sites die genoemd worden, staat er bij vermeld.Heb ik dan kans om mijn geld terugkrijgen via The Right Link. Ik was bij Sekscontactscoren , maar die site staat er niet bij om geld terug te krijgen! Dus wat te doen als The Right Link wel veel geld afgeschreven heeft , maar die site niet vermeld wordt? Lijkt me een summier onderzoek, en dat ze geschikt hebben om een tiental sekssites. Hoe krijg ik mijn geld terug?

klapper

Henk alsjeblieft zeg, je geeft een beetje teveel info van wat je allemaal graag doet in je vrije tijd, bovendien is dit NIET de helpdesk van sekscontactscoren dus ik snap niet waarom je uberhaubt deze vraag stelt in de reacties van een marketing NIEUWS website.

Impulse1965

Zal mij benieuwen of er morgen idd geld op mn rekening staat. Maar wat IK heb meegemaakt vind ik het schofterig wat the right link heeft geflikt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond