Deel dit artikel
-

Dawanda trekt de stekker eruit, klanten naar Etsy

Het bedrijf dat ook wel ‘de Europese Etsy’ wordt genoemd, gooit de handdoek in de ring. De leiding heeft besloten de organisatie te liquideren en de gebruikers van zijn marktplaats door te verwijzen naar Etsy.

Momenteel zijn de technici bezig een bruggetje te bouwen waarmee aanbieders op Dawanda hun assortiment kunnen migreren naar Etsy. Een duidelijker teken van een aanstaande sluiting is er niet.

Deutsche-startups.de meldde dit gerucht vrijdag al en nu bevestigt Dawanda het nieuws zelf ook. Na twaalf jaar bouwen en ondernemen trekken ze de stekker eruit per 30 augustus 2018.

De inmiddels twaalf jaar oude onderneming uit Berlijn ontwikkelde een marktplaats waar creatieven, ambachtslieden en andere doe-het-zelvers hun producten kunnen verkopen aan een internationaal publiek. Voor de bemiddeling ontvangt het bedrijf een vergoeding. Etsy doet hetzelfde, maar dan vanuit de VS. Dawanda is sinds 2012 ook in het Nederlands actief.

Een reden voor het einde geeft de leiding niet, maar het ziet ernaar uit dat de personeels- en marketingkosten lang te zwaar op de financiën hebben gedrukt. Op het hoogtepunt werkte er meer dan driehonderd man. Na een recente ontslagronde nog 150.

De grootste externe aandeelhouder is Insight Venture Partners, met meer dan vijftig procent. Dat ziet er kennelijk geen toekomst meer in en wil niet meer bijstorten en kan geen andere strategische optie meer vinden.

Foto: Beatrice Oettinger (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond