Deel dit artikel
-

DDMA Commissie Conversion Rate Optimisation verder als Commissie Experimentation & Optimisation

De DDMA Commissie Conversion Rate Optimisation (CRO) gaat onder een nieuwe naam verder: de DDMA Commissie Experimentation & Optimisation. De Commissie richt zich op de waarde van datagedreven experimenteren als middel voor een gefundeerde besluitvorming binnen organisaties.

De Commissie CRO is zeven jaar geleden opgericht. Het vakgebied beweegt echter snel en inmiddels is CRO een te beperkt begrip geworden voor het werkveld van de commissie. Waar CRO ooit primair draaide om experimenten met een eendimensionaal doel, namelijk het optimaliseren van conversie, werken specialisten binnen het vak nu veel breder.

Professionals experimenteren nu om thema’s die veel verder gaan, bijvoorbeeld het verkrijgen van inzicht over doelgroepen of de effectiviteit van nieuwe functionaliteiten. Het vak CRO is uitgegroeid tot een praktijk waarin experimenten veel breder binnen organisaties kunnen worden uitgevoerd.

Met de herpositionering van de Commissie zorgt DDMA voor een doorlopende kennisdeling over hoe je experimenten kunt uitvoeren en welke kansen het kan bieden voor je organisatie om naar een Culture of Experimentation toe te werken.

De commissie bestaat uit diverse opdrachtgevers en dienstverleners. De commissieleden die oorspronkelijk in de DDMA Commissie CRO zaten blijven actief binnen de nieuwe Commissie Experimentation & Optimisation. De Commissie bestaat nu uit: Voorzitter Frank Overbeek (Sitespect), Bas Jansen (Google), Douwe Möhring (dentsu Media), Nadesh Lauwerijssen (Valantic), Robin Sellaiyah (Philips), Joshua Kreuger (DPG Media), Mark de Winter (ClickValue), Martijn van Oosten (Nationale Postcode Loterij) en Mark van Zuijlen (JDE Douwe Egberts).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond