Deel dit artikel
-

DDMA: geen alternatief voor telefonische incassomachtiging

Een machtiging tot automatische incasso mag na de invoering van de SEPA niet meer telefonisch gegeven worden. Alleen schriftelijke of elektronische machtigingen zijn toegestaan. De DDMA-commissie telemarketing is er niet blij mee en is bang dat het niet beschikbaar zijn van een alternatief nu weer het probleem van individuele bedrijven wordt.

Pas in 2015 wordt een oplossing elektronische machtigingen voorzien, tot die tijd moeten contactcenter en adverteerder onevenredig veel investeren om toch een rechtsgeldige incassomachtiging te krijgen, stelt de commissie.

De commissie telemarketing benadrukt het belang van elektronische machtigingen, als gebruiksvriendelijk en goedkoop alternatief voor de papieren machtiging. Het probleem is echter dat het standaard elektronisch machtigingsformulier, de zogenaamde e-mandate er nog niet is.

Het implementeren van SEPA vergt volgens de commissie een flinke investering van adverteerders en callcenters in systemen die het mogelijk maken om te zorgen dat er straks een rechtsgeldige machtiging tot incasso is bij een telefonisch gesloten overeenkomst. Duidelijkheid over welke bestaande initiatieven voldoen aan de vereisten en een snelle invoer van de e-mandate is volgens hen dan ook noodzaak.

Deel dit bericht

1 Reacties

Priscilla - Fleur - Buckaroo

De komt van SEPA brengt een hoop met zich mee.. voordelen maar ook nadelen.. wij proberen onze klanten te voorzien van de zogenaamde ‘SEPA services’ om de nadelen enigszins te kunnen beperken voor ze. http://www.buckaroo.nl/zakelijk/sepa/sepa-services.aspx

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond