Deel dit artikel
-

DDMA stelt Gerda Arends-Ruitenberg aan als vertrouwenspersoon voor leden en team

DDMA, branchevereniging voor data en marketing, stelt Gerda Arends-Ruitenberg aan als onafhankelijk vertrouwenspersoon voor leden en het DDMA-team. DDMA sluit zich hiermee aan bij het initiatief van VIA Nederland om een meldpunt te creëren voor ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag, met als doel een veiliger werkklimaat binnen de creatieve, media- en marketingsector.

In principe kunnen alle leden melding maken bij de vertrouwenspersoon wanneer zij grensoverschrijdend gedrag ervaren. Wel is de vertrouwenspersoon er vooral voor de kleinere leden (1-50 medewerkers) die zelf niet over een vertrouwenspersoon beschikken en op zoek zijn dit op een onafhankelijke manier binnen hun organisatie te borgen.

De vertrouwenspersoon ontvangt meldingen van grensoverschrijdend gedrag op en ondersteunt melders, ongeacht de context waarin het zich voordoet. Dit geldt dus niet alleen voor interne situaties bij leden, maar ook binnen DDMA Commissies, DDMA Elites en andere DDMA-gemeenschappen en evenementen. De vertrouwenspersoon is er om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt binnen de DDMA-community.

De vertrouwenspersoon is er voor meldingen over alle vormen van grensoverschrijdend gedrag. Denk bijvoorbeeld aan seksuele intimatie of misbruik, agressie en geweld, discriminatie of pesten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond