Deel dit artikel
-

‘De 7″ tablet van Amazon verschijnt voor de feestmaand’

Amazon.com staat op het punt een tabletcomputer op de markt te brengen met een gemodificeerde versie van Android. Het apparaat heeft een scherm van 7” in doorsnede en gaat 250 dollar kosten.

Wat ooit ‘s werelds grootste boekenwinkel op internet was, begint zich te ontpoppen tot een winkel die het zelfs kan opnemen tegen de mediahandel van iTunes. Wrang genoeg gebruikt Amazon daarvoor technologie van Google, al is deze niet als zodanig herkenbaar.

Dat stelt althans MG Siegler, de blogger van Techcrunch.com die de Amazontablet daadwerkelijk in zijn handen heeft gehad.

Volgens Siegler komt het apparaat op de markt onder de merknaam Kindle. Dat is al een bekende naam onder lezers van e-boeken. Immers, zo heet ook Amazons digitale drager voor boeken. De nieuwe Kindle is echter meer dan wat zij kennen.

De nieuwe tablet heeft en kleurenscherm, wel WiFi en geen 3G-antenne, en draait op een gemodificeerde versie van Android, hooguit versie 2.1. Zelfs de appstore van Android is in geen velden of wegen te bekennen. De enige downloadwinkel is die van Amazon.

Siegler: ‘De interface is een en al Amazon en Kindle. Het is zwart, donkerblauw en oranje. Het hoofdscherm toont een carrousel die lijkt op Cover Flow in iTunes. Die laat alle content zien die op het apparaat is opgeslagen. Dat zijn niet enkel boeken, maar ook applicaties, films, et cetera.”

Het apparaat komt vermoedelijk voor december 2011 nog op de markt. Siegler speculeert erop dat een Kindle met een scherm van 10” in de eerste helft van 2012 uitkomt.

Amazon is een van de overgebleven partijen in de biedingenrace om Hulu.com. Dat is een Amerikaanse versie van Uitzending Gemist waar veel grote commerciële tv-zenders hun programma’s op aanbieden aan digitale kijkers.

Foto: Joanna Penn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond