Deel dit artikel
-

‘De helft van de Nederlandse buurten maakt gebruik van Nextdoor’

In meer dan 5.000 buurten houden Nederlandse buren contact met elkaar via buurtapp Nextdoor. Hiermee is ruim de helft van alle buurten in Nederland actief op de buurtapp, zegt het platform.

Daarmee is de app snel gegroeid sinds de lancering in Nederland vorig jaar. Tot dan toe was Nextdoor alleen actief in de VS.

Gesprekken op Nextdoor gaan over nuttige zaken als tips voor een goede oppas of het lenen van ladder, tot gezellige initiatieven als evenementen en buurtborrels, tot belangrijke onderwerpen als veiligheid en burenhulp. Ook overheidsorgansaties zoals politie, gemeente en brandweer kunnen via een apart platform van Nextdoor contact leggen met bewoners.

De grootste buurt op Nextdoor ligt in Nijmegen: in Nijmegen-Noord Oosterhout maken al meer dan 1.800 bewoners, jong en oud, gebruik van de app.

Erik Jan Koedijk uit Middelburg is inmiddels de 5000ste buurtoprichter in Nederland. In zijn buurt Mortiere zijn in de afgelopen vier dagen honderd buren lid geworden van Nextdoor.

Nextdoor werd in 2010 opgericht in San Francisco en is naast Nederland inmiddels ook beschikbaar in Groot-Brittannië en in Duitsland.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

coen willemsen

Is een hele betrouwbare en handige app.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond