Deel dit artikel
-

De Hond eist aftreden RvC Newconomy, handel opgeschort

Maurice de Hond eist opheffing van zijn schorsing als CEO van Newconomy en het aftreden van de Raad van Commissarissen. Dat staat te lezen in een persbericht op zijn website , waarop tevens correspondentie en een feitenrelaas is gepubliceerd. De handel in aandelen Newconomy is vanochtend opgeschort in verband met deze actie. De Raad van Commissarissen was niet bereikbaar voor commentaar.

De Hond stelt voor een commissie van wijze mannen te benoemen die meedenkt over de toekomst van Newconomy. Hij vraagt de (groot)aandeelhouders om zich achter deze oproep te scharen. Verder stelt hij de Raad van Commissarissen aansprakelijk voor alle geleden schade. De Hond dreigt tevens met gerechtelijke stappen.

Uit de documentatie komt naar voren dat er al begin januari is gesproken over het aanstellen van een crisismanager. Tevens waren er gesprekken gaande tussen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen over de aanpassing van de strategie. De Hond wil nu samen met interim manager Scholtes werken aan 'noodzakelijke oplossingen' tot aan een Bijzondere Aandeelhoudersvergadering of de gewone AvA in mei.

Woordvoerder Peerke Anink van Newconomy in een eerste reactie: "We hebben er kennis van genomen. Verder hebben we geen commentaar." De commissarissen en interim manager Kees Scholtes zijn "op hun verzoek" niet te bereiken, aldus Anink, die daaraan toevoegt: "De commissarissen hebben de lijn gekozen zeer selectief met de media om te gaan om hun visie naar voren te brengen." Afgelopen maandag was er een interview met Van Hoogstraten in het Financieel Dagblad en De Telegraaf te lezen. Van Hoogstraten blijkt overigens deze week niet op vakantie te zijn, zoals eerder was gemeld. Volgens Anink is hij "gewoon aan het werk voor Newconomy".

Naschrift: Anink meldt dat Van Hoogstraten op zijn vakantieadres aan het werk is voor Newconomy.

Deel dit bericht

3 Reacties

Fred Bent

Toen ik gisteren anders naar Datelnet belde (het bedrijf waar van Hoogstraten werkt) kreeg ik ook te horen dat de heer van Hoogstraten met vakantie was. Waarschijnlijk is hij nu snel teruggekomen en doet alsof hij niet weg is geweest.

Bas Renken

De beurs is voor Nederlandse internet bedrijven nog een maatje te groot. Gaat eerst WOL ten onder aan een afschuwelijk drama, nu lijkt het bij Newconomy steeds meer op een regelrechte soap af te stevenen. Hoe je het ook het ook wil zien, ik denk niet dat men De Hond ooit nog serieus kan worden genomen. De schuldvraag bij dit drama laat ik het midden. VC's kun je overhalen met enthousiaste verhalen, aan de beurs moet gewoon worden gepresteerd. Verborgen agenda's, bestuurscrises' e.d. worden in deze wereld keihard afgestraft. Ik heb er een erg hard hoofd in dat dit ooit nog goed gaat komen. Ik wens daarom iedereen die aandelen in deze tent heeft veel sterkte toe!  

eGod

Wat een telleurstellende en amateuristische reacties. De situatie rond NE is heel eenvoudig. De meeste RvC en RvB leden zijn gewoon ordinaire parasieten, die parasiteren op het ondernemerschap van de ondernemer. Hier in Nederland is het helemaal een kleffe bedoeling.Domme opmerkingen dat bedrijven die aan de beurs genoteerd staan moeten presteren…don't make me laugh and wake up. De beurs is de grootste soap van allemaal die elke seconde wordt gemanipuleerd. Capatalisim is deception. Zowel overheid als commercie zijn de bevestiging van de mens z'n primaire angsten voor zichzelf en een ander. eGod

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond