Deel dit artikel
-

De Newconomy-deelneming die wèl winst maakt

"Newconomy-deelnemingen zijn allemaal verliesgevend', staat regelmatig in de landelijke dagbladen. Dan gaat voorzichtig het vingertje van BuyOnline-ceo Robert Poorter omhoog. Het mogen dan (nog) geen vele miljoenen zijn, winst werd er in het vierde kwartaal van 2000 wel gedraaid. En, zijn bedrijf ziet Newconomy slechts als aandeelhouder, alle ellende gaat zijn bedrijf niets aan, vindt Poorter.

De eigen plannen zijn in ieder geval groot: "Op dit moment zijn er gesprekken gaande over een nieuwe kapitaalinjectie. Als dat lukt dan willen we die puur gebruiken voor uitbreiding naar Duitsland en Spanje."

"En let op: We heten Buyonline, geen BuyITonline", waarmee Poorter maar wil aangeven dat er nieuwe plannen op stapel staan. "Komende maand gaan we proefdraaien met office supplies. Maar we beginnen nu eerst met ons nieuwe e-procurement-programma. Bedrijven met een gedecentraliseerde inkoop kunnen dat proces moeilijk controleren. Met dit nieuwe systeem willen we dat voor hen oplossen."

En dan is er nog die vermaledijde consumentenmarkt. Heeft BuyOnline nog plannen in die richting? "Onze consumentensite draait op een laag pitje, maar we doen 'm niet weg. Als de markt er rijp voor is, willen we vooraan staan."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond