Deel dit artikel
-

De Persgroep en EndemolShine samen in video en formats

De Nederlandse takken van de Persgroep en EndemolShine sluiten voor meerdere jaren een samenwerkingsverband waarbij ze elkaars online videostrategie oplijnen.

Vanochtend maakten ze de samenwerking bekend. Die houdt onder meer in dat de Persgroep ruim drieduizend uur materiaal van bestaande producties van EndemolShine gaat verspreiden binnen zijn netwerk. De focus ligt op de domeinen reizen, eten & koken, comedy en entertainment. Om welke werken het precies gaat, houden ze nog voor zich. Even goed in welke vorm, al dan niet bewerkt, die herdistributie plaatsvindt.

EndemolShine is vooral bekend als producent van televisiewerk. Daaronder: GTST, Miljoenenjacht, Hunted, All You Need Is Love, The Wall, MasterChef. Op YouTube is het bedrijf onder meer verantwoordelijk voor de productie van: Legends of Gaming (375.000 abonnees), Challenges Cup (215.000) en eDivisie (58.000).

Met De Persgroep zullen ook nieuwe formats worden ontwikkeld. Opmerkelijk genoeg niet rondom het thema sport, waarmee de uitgever zelf al successen boekte. EndemolShine Nederland is producent de voetbalkanalen van FOX en de Eredivisie.

Het bedrijf is een grote leverancier van RTL. Het heeft online geen groot trackrecord.

Update 23-04-2018 11:27
“Ze zijn goed in long form content, wij in short form. Zij leren van ons. We staan op het punt in twee à drie nieuwe formats te investeren”, aldus creative director Willem-Albert Bol van De Persgroep Nederland. “En bij ons allebei kloppen merken aan voor branded videocontent. Op dat punt gaan we samenwerken. De eerste drie klanten staan klaar, maar ik kan de namen nog niet noemen.”

EndemolShine heeft ook de rechten over bijvoorbeeld Mister Bean. Ondanks hun beider leeftijd is er nog steeds veel vraag naar van kijkers. “Ze willen dat soort historische content te gelde maken met ons.”

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond