Deel dit artikel
-

De virtuele knuffel komt eraan

Mensen kunnen elkaar binnenkort via internet 'aanraken'. Een onderzoeker uit Singapore ontwikkelt een technologie waarmee mensen elkaar virtueel kunnen knijpen, knuffelen of omhelzen. Een vergelijkbare technologie is al succesvol getest in contact tussen kippen en hun eigenaar.

Wie wil gaan doen aan ‘aanraken op afstand’ moet wel bereid zijn om een speciaal kledingstuk, een soort pyjama, te dragen met daarin sensoren, legt de ontwikkelaar van de technologie James Teh uit in de Singaporese krant The Strait Times. Teh is verbonden aan de Nanyang Technological University (NTU).


De test met de kippen geeft inzicht in hoe het virtueel aanraken werkt. Een kip draagt een klein jasje met daarin sensoren en draadloze internetverbinding. Een videocamera ‘traceert’ het beest. De beelden worden via internet verzonden naar het kantoor van de eigenaar waar de bewegingen van de kip verschijnen in een driedimensionaal model. Als de eigenaar vervolgens het model aanraakt worden signalen omgezet in data die via internet het jasje van de kip bereiken. De data worden vervolgens omgezet in trillingen of temperatuursveranderingen.

Adrian David Cheok, leidinggevende van Teh, legt in The Strait Times uit wat volgens hem het belang van het project is. “Tegenwoordig gaan ouders vaak op reis, bijvoorbeeld voor hun werk, zonder dat hun kinderen meegaan. Voor kinderen is dat niet prettig omdat knuffelen en aanraken een belangrijk onderdeel van communicatie is.” Ontwikkelaar Teh wil nu samen met een team een draadloos pyjamajasje voor kinderen maken, dat ‘op afstand geknuffeld worden’ mogelijk maakt.

Teh werkte twee jaar aan het project. Het is nog niet duidelijk hoeveel het aanraaksysteem gaat kosten.

Deel dit bericht

8 Reacties

Andre Lucassen

Oproep: wie kan me tzt aan dit systeem helpen om het in te zetten voor ons project "Hotline to Home" in Weert?

Het Geweten

Ik hoor de porno industrie al juigen 🙂

Jongeneelen

Deze techniek zal een onderdeel worden van de toekomst die we in gaan stappen. De volgende stap zal een gehele virtuele beleving worden waardoor je een strandvakantie kan vieren vanuit je stoel door ingeving van impulsen. Bedenk dat je op deze manier nog een potje kan voetballen ook al ben je 80. We gaan een mooie virtuele toekomst tegemoet.

Joost Willemsen

Dit soort onzin duikt om de paar jaar weer op. Een pyama met sensoren en een 3D model als vervanging van een echte knuffel van een echt mens: pathetic!

Why?

Ter vervanging van de echte knuffel: Pathetic.Ter ontwikkeling voor de creativiteit en fantasie: Waanzinnig!

Jan

Geef mij maar gewoon een echte knuffel, dat is pas waanzinnig!! Waanzinnig goed, wel te verstaan. Dan kan me al die virtuele onzin absoluut volledig gestolen worden.

willem

De virtuele knuffel juich ik toe in de omgang met jonge meisjes als compliment maar niet als electroniasch
overgebrachte en alleen in een speciale kleding verkrijgbare nepaanraking. “daarvoor geef ik je een virtuele knuffel”.

Chris

Ik hoor hier niks van, gelukkig was het dus geen succes 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond