Deel dit artikel
-

De Volkskrant in videojournalistiek

De Volkskrant gaat in de maand december drie journalisten opleiden tot camjo aan de Media-academie in Hilversum. Bedoeling is dat ze zelf leren filmen en deze filmpjes op internet gaan zetten. Het gaat voorlopig om een experiment dat alleen wordt gehouden in de stad Utrecht.

Onlangs maakte de Volkskrant bekend dat het van plan is om de uitgave van het Utrecht-katern dat iedere zaterdag verschijnt te staken.“Commercieel bleek het niet langer verantwoord om nog door te gaan met katern dat 1 ½ jaar heeft bestaan. Hierop zijn we gaan nadenken hoe we verder moesten gaan in de regio Utrecht. Een van de dingen die daaruit kwam was het idee om te komen tot een multimediale aanpak,” vertelt Bas Broekhuizen die verantwoordelijk is bij de Volkskrant voor het nieuwe project in Utrecht.

Volgens Broekhuizen zullen de verantwoordelijke journalisten niet alleen maar filmpjes gaan maken maar kan het ook best zo zijn dat er ook fotografische bijdragen zullen worden geleverd en dat er ook alleen soundbytes worden aangeleverd. “Het experiment is niet bedoeld om televisie op internet te gaan maken, we willen juist meer dan dat. Soms zal het alleen een foto-reportage zijn, dan weer een wat groter radio-interview,” vervolgt Broekhuizen.

Bedoeling is in januari met het experiment van start te gaan. Als het experiment een succes blijkt, zullen wellicht ook andere regio’s zoals Arnhem, Groningen, volgen met multimediale artikelen. Dat komt omdat nieuws vanuit de regio belangrijk is voor de Volkskrant” Volgens Broekhuizen is het idee voor de multimediale aanpak ontstaan vanuit zowel de uitgever als de hoofdredactie. “De wens was daar al langer aanwezig om iets multimediaals te gaan doen. Op dat gebied lopen we gewoon achter,” aldus Broekhuizen. Het project van de Volkskrant gaat “Standplaats Utrecht” heten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond