Deel dit artikel
-

De week in mobile: betalen voor en door telefoons

Betalen is het toverwoord van afgelopen week. Ebay betaalt grof geld voor de overname van het VOIP bedrijf Skype. Door analisten zijn grote vraagtekens geplaatst bij deze overname, want wat heeft Ebay nu aan deze techniek?

Daarnaast zijn er twee nieuwe mogelijkheden op de markt gekomen om voor content te betalen per mobiel. Bango gaat Paypal gebruiken als betalingstechniek voor zijn producten en de netwerkoperators in Groot-Brittannië gaan het elkaar makkelijker maken met betalen via sms.

Ebay neemt Skype over

Volgens een ’person close to the situation’ zijn het internet-veilingbedrijf Ebay en het voice-over-IP bedrijf Skype zo goed als uitonderhandeld over de overname. Naar schatting behelst de deal een bedrag van 2,6 miljard dollar. Door het bellen via internet te integreren wil Ebay een betere communicatie tussen verkoper en koper tijdens de veilingen tot stand brengen.

Betalen met mobieltje gemakkelijker

In Groot-Brittannië zijn de operators om de tafel gaan zitten en zijn een nieuwe regeling overeengekomen voor het betalen van content. De techniek die gebruik gaat worden is het zogenaamde ’reversed sms billing’. Dit is niets meer dan dat de gebruiker door het versturen van een sms extra moet betalen voor de sms en daardoor toegang krijgt tot de content. Trouwens, deze dienst wordt in Nederland ook aangeboden door onder meer HotSMS.

PayPal op je telefoon

Bango, een grote content enabler oftewel een bedrijf dat mobile content aan de man brengt, is gestart met de verkoop van content met behulp van PayPal. Dit is een one-click betalingstechniek die op internet al een tijd geleden met redelijk succes is ingevoerd. Gebruikers met een PayPal account kunnen na een eenmalig bezoek aan de Bango site hun account activeren voor de mobiele telefoon. Kom maar op met die wallpapers, ringtones en games.

Voor meer zie: http://mobile.emerce.nl/

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond