Deel dit artikel
-

Deal Time Warner interessant voor Endemol

Endemol zou kunnen profiteren van de licentiedeals die Time Warner heeft gesloten met online videoplatformen Hulu en Netflix. Het Amerikaanse mediaconcern bood gisteren 1 miljard euro in contanten op het Nederlandse mediahuis.

De producent van onder meer Big Brother werkt aan een herstructurering, waarvoor als deadline 13 december geldt. Het bedrijf kreunt al geruime tijd onder een gigantische schuldenberg van 2,8 miljard euro, en de schuldeisers Goldman Sachs Capital Partners, het mediabedrijf van Silvio Berlusconi Mediaset en de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte zoeken naar oplossingen.

Enkele dagen geleden nog waren de schuldeisers van plan de controle over het mediabedrijf zelf over te nemen en de schuld om te zetten in aandelen om die vervolgens te verkopen.

De verkoop aan Time Warner zou weliswaar voor de investeerders 1,8 miljard verlies betekenen, maar levert wel interessante synergievoordelen op. Warner heeft voor zijn eigen content namelijk distributiecontracten gesloten met online videoplatforms Hulu en Netflix, bedrijven die de komende jaren wel eens belangrijker kunnen worden dan klassieke betaaltelevisie. Endemol zou met andere woorden series kunnen verkopen aan kijkers buiten de klassieke omroepen om.

Aandelen Netflix stegen gisteren met 6,8 procent na geruchten dat Verizon het bedrijf wil overnemen. Mogelijkerwijs gewoon speculatie nu Verizon topman Lowell McAdam onthuld heeft dat men de overname van Hulu heeft overwogen. De marktwaarde van Netflix is zo’n 4 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond