Deel dit artikel
-

iDEAL-betalingen schieten vlak voor Kerstmis omhoog

Na zondag 19 december, het begin van de nieuwe lockdown, zijn het volume en de omzet van iDEAL-betalingen (voor aankopen in webwinkels) in de aanloop naar Kerstmis sterk gestegen. Dat meldt Currence. Het aantal iDEAL-betalingen per dag lag tot 55 procent hoger dan op een overeenkomstige normale weekdag. De bijbehorende geschatte dagomzet lag tot 80 procent hoger dan normaal.

Het volume en de omzet voor iDEAL-betalingen in de 7 dagen tot en met 23 december lagen respectievelijk 20 en 25 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en respectievelijke 70 en 80 procent hoger dan in 2019 (vóór corona).

In totaal is er in die 7 dagen 28,7 miljoen keer met iDEAL afgerekend, voor een geschat bedrag van 2,73 miljard euro. Vorig jaar begon de lockdown 4 dagen eerder dan dit jaar, op dinsdag 15 december.

Afgelopen november werden al drie indrukwekkende mijlpalen gepasseerd. Voor het eerst werden op één dag meer dan 5 miljoen iDEAL-betalingen verwerkt, zowel op donderdag 25 november als de dag erna, op Black Friday. Het aantal betalingen per maand lag in november voor het eerst boven de 100 miljoen, met 101,1 miljoen transacties. Rond 21 november werd voor het eerst binnen één kalenderjaar de miljardste iDEAL-betaling geteld. Inmiddels staat de teller voor 2021 op ruim 1,1 miljard iDEAL-transacties. In 2020 werd het jaar nog afgesloten met 890 miljoen transacties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond