Deel dit artikel
-

Dealerdirect met Ikwilvanmijnfietsaf.nl, ‘de tijd is nu rijp’

Inkoopplatform Dealerdirect, bekend van ikwilvanmijnauto.nl, breidt zijn dienst uit met fietsen. Particulieren kunnen er hun gebruikte tweewieler aanbieden om binnen een week een bod van een handelaar te ontvangen.

“De tijd is rijp om dit nu te lanceren”, vertelt ondernemer Niels Oude Luttikhuis. “Sinds vorig jaar worden er meer e-bikes verkocht dan louter mechanisch aangedreven fietsen. Binnen een paar jaar zijn de termen ‘fiets’ en ‘elektrische fiets’ synoniem. De naam is gekozen met het oog op de lange termijn.”

Het platform achter Ikwilvanmijnfietsaf.nl is hetzelfde als dat waarmee particulieren hun auto of motor kunnen verkopen.

Fietshandelaren kampen met veel tekorten en langere levertijden. Ze kunnen moeilijk jonge e-bikes uitleveren. Dat is precies het segment waar Oude Luttikhuis en Christiaan Roetgering zich op richten. Laatstgenoemde is compagnon in het fietsproject vanwege zijn kennis van de fietsmarkt.

Roetgering benadert sinds eind vorig jaar fietshandelaren om hen te interesseren voor een aansluiting op de online inkoopdienst. De praktijk leert echter dat ook autohandelaren, voor wie Dealerdirect al jaren een gevestigde naam is, geïnteresseerd zijn in elektrische fietsen. “Op de plek van één auto in de showroom kunnen ook meerdere e-bikes staan. Ook die lossen mobiliteitsproblemen op en leveren bovendien een goede marge op”, aldus Oude Luttikhuis.

Hoewel Ikwilvanmijnfietsaf.nl zich overwegend op e-bikes wil richten, staat het open voor alle soorten fietsen.

De promotie van de nieuwe inkoopsite vindt in eerste instantie plaats via de eigen zustersites en met promotie op YouTube.

Foto: wohnblogAt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond