Deel dit artikel
-

Dealsite Buyou koopt iChica

Het Nederlandse dailydealbedrijf Buyou verandert zijn naam in Dealconomy en begint zijn groeistrategie met de overname van iChica.

Gesteund door financiering van investeerder Axivate Capital neemt Buyou branchegenoot iChica over van Netherlands E-commerce Group. Dat wil zich meer gaan richten op de ontwikkeling van zijn eigen horlogemerken.

Onder iChica vallen dagaanbiedingensites iChica.nl, Watch2Day.nl en de fitnesswebshops GorillaSports.nl en BeFit2Day.nl.

Het recent opgerichte Dealconomy is de nieuwe moederonderneming van het vier jaar geleden opgerichte bedrijf Buyou. Mark van Dorp, een van de oprichters, legt uit: “Hiermee willen we een kapstoklabel in de markt zetten en consumenten vanuit een brand te benaderen. Aan de andere kant hebben en houden we ook de nichelabels. Die zijn voor gebruikers herkenbaar.”

Buyou ging vorig jaar door de grens van een miljoen euro omzet. Van Dorp beraadde zich toen met compagnon Guy Broekhuijs over de toekomst. Ze kwamen met een investeringsplan voor een buy & build-strategie. Naast Nederland en België willen ze ook andere nabije landen betreden.

*) Axivate Capital is aandeelhouder van Emerce

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond