Deel dit artikel
-

Decathlon zet verder in op tweedehandsmarkt

Na Frankrijk en België is nu ook Duitsland aan de beurt bij Decathlon om gebruikte sportartikelen van klanten terug te kopen.

Na beoordeling en eventueel oppoetsen zet Decathlon de geretourneerde artikelen weer in de etalage, zowel in de winkel als in de webshop. De nieuwe prijs ligt doorgaans rond de 75 procent van de oorspronkelijke aanschafwaarde.

In tachtig Duitse filialen zijn sinds 2019 al gebruikte items te koop. Met de toevoeging van het online kanaal wordt de beschikbaarheid aanzienlijk verhoogd en daarmee de doorloopsnelheid. Er is meer ruimte om tweedehands items in te nemen en te verkopen.

Niet alle artikelen komen voor recycling in aanmerking. De verkoper moet namelijk wel over de oorspronkelijke aankoopbon beschikken. En hij moet ermee akkoord gaan, dat het financiële aanbod van de winkel wordt uitbetaald in de vorm van een tegoedbon. Die is te besteden bij Decathlon.

Het opkoop- en oppoetsprogramma is onderdeel van het de duurzaamheidsinspanningen van de Franse keten. Vanuit diezelfde gedachte biedt het reparatie- en verhuurdiensten aan. Dit moet er allemaal toe leiden dat artikelen ongebruikt of beschadigd op de vuilstort belanden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond