Deel dit artikel
-

Deelmobiliteit Eindhoven alleen met vergunning

Eind januari heeft de Eindhovense gemeenteraad besloten dat het aanbieden van deelfietsen en -scooters alleen nog is toegestaan met een vergunning. Zo wil Eindhoven ervoor zorgen dat deelmobiliteit op een duurzame en herkenbare manier gestimuleerd wordt. Tegelijkertijd zorgen vergunningen ervoor dat er geen wildgroei en overlast ontstaat.

Vergunningen kunnen per 1 april aangevraagd worden. Aanbieders van deelmobiliteit vragen zelf ook om langdurige afspraken met de gemeente omdat het duidelijkheid en zekerheid geeft. Meer kleinschalige experimenten met nieuwe vormen van deelmobiliteit of bewonersinitiatieven worden via een ontheffing mogelijk gemaakt.

De komende jaren gaat Eindhoven drukker worden, er komen meer mensen wonen en werken. Het centrum wil de gemeente leefbaar en bereikbaar houden. De gemeente wil initiatieven stimuleren, maar wel gecontroleerd en zonder dat er overlast ontstaat. De markt voor deelmobiliteit zal groeien in de toekomst, daarom gaan we langdurige afspraken maken met aanbieders op deze markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond