Deel dit artikel
-

Deelscooter felyx start in Rotterdam

Het elektrische deelscooterconcept felyx breidt uit naar Rotterdam. De expansie is mogelijk dankzij een investering van 2 miljoen euro van verschillende particuliere investeerders en ABN AMRO. Eerder dit jaar werd al 1 miljoen euro groeikapitaal opgehaald.

In Rotterdam start het bedrijf met 324 e-scooters. In Amsterdam delen inmiddels duizenden gebruikers de 108 elektrische scooters die beschikbaar zijn. Dit aantal kan oplopen tot maximaal 216.

Dat een veel groter aantal scooters wordt ingezet in Rotterdam dan in Amsterdam heeft volgens Quinten Selhorst van felyx te maken met het omvangrijkere servicegebied. “Niemand wil vijf minuten lopen naar de dichtstbijzijnde e-scooter.” Probleem met Amsterdam is dat de gemeente geen wildgroei wil van deelscooters op straat. Daarover loopt nog een procedure.

De deelscooters zijn te huren via de felyx app voor Apple en Android. Het bedrijf rekent een minuutprijs van 0,30 euro. Op een volle ‘tank’ kan tachtig kilometer worden gereden.

De scooters zijn volledig elektrisch en rijden op groene stroom. Daarnaast is de gehele vloot begrensd op de wettelijk toegestane snelheid van 25 km/u.

De software die men gebruikt is ontwikkeld door een Duitse partner die wereldwijd actief is op het gebied van carsharing. Deze software checkt of de gegevens die mensen aanleveren correct is. Voor registratie is een geldig rijbewijs nodig.

Het bedrijf wil uiteindelijk ook actief worden in de andere grote steden als Eindhoven, Den Haag en Utrecht. Ook zijn er buitenlandse plannen, waarvoor uiteraard eerst financiering moet komen.

Aan de 1 miljoen euro investering die eerder werd opgehaald droeg onder meer Anne-Marie Rakhorst bij, onderneemster en oprichter van het platform Duurzaamheid.nl.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Tom

Duur. Te duur. Als je ergens een bespreking hebt wil je m laten staan tot je klaar bent. Kost je al gouw 25 euro.

Roland

Beste,

Voor een dagje Rotterdam met 10 man zijn we benieuwd welke kosten hieraan zijn verbonden. Gaat om 10-18uur. Idealiter afleveren/ophalen bij hotel Stroom.

Veel dank
Roland
06 41 527 528

Hans

@ Tom: je rijdt voor 30 cent per minuut. Wil je de scooter na je vergadering weer gebruiken dan moet je de transactie niet STOPPEN maar PARKEREN. Het tarief daarvoor is 3 euro per uur. Duurt de vergadering dan 3 uur dan ben je dus 9 euro kwijt maar geen 25 euro. Ideaal vervoermiddel in de stad.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond