Deel dit artikel
-

Deense klacht over banensite Google

Alweer is over Google een klacht ingediend bij de Europese Commissie. De techreus zou zijn eigen vacaturedienst Google for Jobs voortrekken ten opzichte van concurrerende sites, zo beweert de Deense vacaturesite Jobindex.

Jobindex was tot voor kort de grootste banendatabase in Denemarken. Bij de introductie van Google for Jobs vorig jaar verloor het platform ineens 20 procent van het zoekverkeer.

Google plaatst zijn eigen vacaturedienst bovenaan de resultatenpagina’s, terwijl andere relevante vacatures voor werkzoekenden worden weggedrukt, stelt de directeur van het Deense bedrijf.

Het is niet de eerste keer dat wordt geklaagd over Google for Jobs, dat in 2018 in Europa werd gelanceerd. 23 vacaturesites stelden al eerder misbruik van marktmacht aan de orde bij de EU. Onder hen banenportaal Stepstone van de Duitse mediagroep Axel Springer.

EU-antitrustchef Margrethe Vestager beloofde toen een nader onderzoek, maar daar is nog weinig uitgekomen.

De Europese Commissie zegt de klacht volgens de standaardprocedures te zullen beoordelen.

Google ontkent misbruik van marktmacht. Elke banenaanbieder, groot of klein, kan deelnemen aan Google for Jobs en bedrijven zien meer verkeer en banenmatches als gevolg van deze functie.

Google kreeg de afgelopen jaren in totaal al zo’n 8 miljard euro aan boetes van Brussel voor concurrentiebeperkende praktijken.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond