Deel dit artikel
-

Dekbed-Discounter.nl neemt Koopjedeal over

Koopjedeal krijgt alsnog een doorstart dankzij de overname door webwinkel Dekbed-Discounter.nl van ondernemer Niels Verwij. Dat bedrijf fuseerde vorige maand nog met De Arend, een handelaar in meubilair voor horeca en projecten.

De 48 personeelsleden van Koopjedeal kunnen in principe bij de nieuwe eigenaar aan de slag, al zullen ze van Lelystad naar het hoofdkantoor in Gouda moeten verkassen.

Dekbed-Discounter.nl. is met 2000 tot 3000 orders per dag de grootste webshop in beddengoed van de Benelux. De afgelopen jaren werd ook gestart met Boxspring Lease en Banken Lease.

De ondergang van Koopjedeal werd volgens de leiding veroorzaakt door een brand bij logistieke dienstverlener Montapacking afgelopen najaar. Dat leverde een schade op van miljoenen euro’s die het maar moeilijk te boven kwam. Meerdere leveranciers trokken hun betalingskrediet in.

Nadat een potentiële koper zich op het laatste moment terugtrok, was een faillissement niet meer te voorkomen.

Curator Victor Kruit ontving naar eigen zeggen 4000 klachten omdat bestellingen niet meer worden geleverd. In totaal heeft hij voor 4,5 miljoen euro claims binnengekregen. Verwij verwacht wel wat voor klanten te kunnen doen. ‘Gedupeerde klanten willen we zo snel mogelijk helpen. Dat is niet gebruikelijk bij een faillissement en zeker ook niet verplicht, maar we willen deze situatie heel graag zo goed mogelijk oplossen,’ zegt hij tegen de Telegraaf.

Foto boven Shutterstock

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond