Deel dit artikel
-

Dekker (Media) wil meer toezicht op digitale activiteiten publieke omroep

Er komt extra controle op de nieuwe activiteiten van de publieke omroep, zoals websites, apps en Netflix-achtige platforms. Deze mogen niet marktverstorend werken, vindt staatssecretaris Dekker (Media).

Dekker wil dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM)  in kaart gaat brengen wat precies de nieuwe initiatieven van de publieke omroep zijn. Er is een wijziging van de Mediawet nodig voor deze nieuwe taak, maar Dekker wil de toetsing nu al invoeren.

‘Het kan niet zo zijn dat de publieke omroep met belastinggeld aanbod maakt waardoor andere mediapartijen het loodje leggen. Voor een pluriforme mediasector is het van levensbelang dat commerciële aanbieders een gezond bedrijf kunnen voeren,’ citeert De Telegraaf de staatssecretaris.

Het is de vraag of Dekker, die binnen enkele maanden vertrekt, deze wensen nog door de Eerste en Tweede Kamer krijgt. Er was al vaker kritiek op het eigenzinnige beleid van Dekker. In Den Haag is er vooral verbazing over het feit dat Dekker nu nog eens met deze plannen komt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond