Deel dit artikel
-

‘Dekking snel internet hoger dan de vraag’

De vraag naar snel internet blijft nog achter bij het aanbod. Dat blijkt uit onderzoek van Dialogic. Negentig procent van de Nederlandse huishoudens heeft de beschikking over een verbinding van 100 Mbps of meer, maar slechts 35 procent neemt daadwerkelijk een abonnement met die snelheid af.

Op het gebied van snelheid en dekking van het breedbandnetwerk behoort Nederland tot de Europese top, maar we doen nog betrekkelijk weinig met die capaciteit.

Branche-organisatie NLConnect geeft als gedeeltelijke verklaring het DSL-aanbod van KPN. KPN claimt anno 2017 75 procent van de woningen in Nederland met snelheden van 100 Mbps te dekken. Maar vermoedelijk is dat slechts de theoretische dekking en zal de snelheid in de praktijk lager uitvallen.

Het aantal aansluitingen van apparaten die in verbinding staan met het internet ging vorig jaar met ruim 9 procent omhoog. Het aantal machine-to-machine aansluitingen zal volgens een voorzichtige prognose in 2020 verdrievoudigd zijn en zo’n 40 procent van alle mobiele aansluitingen vormen.

Deel dit bericht

3 Reacties

BramBo - BramBo Digital

Gelukkig is de dekking nog steeds groter dan de vraag. Het laatste dat we willen is schaarste.
55% van de huishoudens kan een sneller abonnement nemen.
Maar hoeveel procent van de telco’s kan uitleggen wat daar het voordeel (lees: noodzaak) van is?

bert

Simpel, de maanbedragen voor hoge snelheid zijn veel te hoog. Dat terwijl het totale dataverbruik hws weinig zal toenemen als iedereen 100mbit heeft. Enige voordeel is dat de klanten meer gebruiksgemak hebben. Ik vermoed dat veel mensen bovendien zullen overstappen naar 4G ipv vast.

Vergelijkexpert.nl

De prijzen voor enkel en alleen een internetaansluiting zijn veel te hoog in Nederland. De snelheden laten bij sommige providers ook te wensen over. De enigste provider die echt regelmatig verhoogd is en blijft Ziggo. Van de andere kant gezien kun je je inderdaad de vraag stellen, “Wat moet ik met een hogere snelheid”. De meeste mensen hebben het niet nodig en dat zal ook een reden zijn waarom Ziggo ondanks eerdere berichten nog niet met de uitrol van Docsis 3.1 gaat beginnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond