Deel dit artikel
-

‘Delen via WhatsApp populairder dan via Twitter’

Content delen doen we bij voorkeur via e-mail, Twitter en Facebook, maar er is een nieuwe ‘kid on the block’: WhatsApp. Een sportsite van USA Today zette een WhatsApp-deelknop op zijn site en krijgt nu 18 procent van het siteverkeer via de chatapp. Meer dan via Twitter.

Twitter is verantwoordelijk voor dertien procent van het verkeer naar FTW, Facebook voor 34 procent en e-mail 35 procent. Content directeur Jamie Mottram staat er zelf van te kijken. “Dit heeft onze ogen geopend.”

Toegegeven: harde cijfers ontbreken nog, maar ook BuzzFeed ziet vrijwel identieke resultaten met de WhatsApp-knop, evenals fotosite Aviary.

Toch is wel een verklaring. WhatsApp heeft vierhonderd miljoen gebruikers die dagelijks vijftig miljoen berichten versturen. Twitter heeft 255 miljoen maandelijkse gebruikers en Vine komt niet verder dan veertig miljoen. Apps als Snapchat en WeChat zijn ook meer echte communicatiemiddelen die zich wellicht meer lenen voor het delen van content.

Sitebeheerders doen er dus goed aan op een deelknop voor WhatsApp op hun site te zetten, zeggen experts. De implementatie daarvan op sites of in apps van derden blijft echter nog lastig, want de Facebook-dochter lijkt de potentie zelf nog niet te hebben ontdekt en verstrekt deze mogelijkheden standaard niet.

Een aantal mythes over sociaal delen:

Deel dit bericht

7 Reacties

GJ

Dit bericht zou ik graag delen via WhatsApp.

Michal

Dit zegt vooral veel over het gebruik van mobiele toestellen en het bezoekn van websites.

Dieter

Interessant om te weten. Mensen sharen blijkbaar ook graag privé.

Roy H

Niet zo raar, als je een link via een DM probeert te delen zijn 10.000 spammers je al voor geweest en is het niet meer mogelijk…

Marc

Volgens mij werkt het Whatsapp sharen alleen vanuit een app. Klopt dat?

Gijs Vroom

@GJ We gaan de knop toevoegen, staat op de rol 🙂

Kitty Kilian

Ik kan bij USAtoday – sports die knop niet vinden, en bij Buzzfeed ook niet. Waar staat ‘ie?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond