Deel dit artikel
-

Deliveroo begint snelle boodschappendienst Hop

Deliveroo gaat boodschappen van de supermarkt binnen tien minuten na bestelling thuisbezorgen. Hiertoe sluit het een samenwerking met supermarktketen Morrisons.

De supermarkt zal een ‘dark store’ aanleggen. Daar komt enkel een kernassortiment van hoogcourante producten te liggen. Die zijn enkel beschikbaar voor thuisbezorging via de app van Deliveroo.

De maaltijdbezorger is niet onbekend bezorgingen voor supermarkten, want doet dat al voor 4.600 aangesloten winkels in Engeland. Daaronder ook Morrisons en Waitrose, Sainsbury’s en Aldi. Het verschil met Hop is, dat dit nieuwe initiatief binnen tien minuten bezorgt vanuit een gelegenheid die voor consumenten niet toegankelijk is.

Volgens persbureau Bloomberg gaat het om een proef. De resultaten daarvan zouden kunnen worden gebruikt om Hop in een later stadium op te schalen.

Hop concurreert met flitsbezorgers als Getir, Gorillas en, bekend in Engeland, Zapp. In Nederland is Deliveroo niet actief in het domein van de supermarktbezorgingen.

Deliveroo heeft ook zogeheten dark kitchens. Dat zijn restaurants zonder tafels en stoelen. Enkel een keuken buiten A-locaties met in de omgeving een bewezen potentiële doelgroep. Ondernemers huren kookruimte, zetten hun virtuele pui in de bezorgapp en exploiteren in die zin een virtueel digitaal restaurant. Hop is de supermarktvariant daarop.

Foto: Gerry Knight (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond