Deel dit artikel
-

‘Deliveroo bereidt beursgang voor’

Maaltijdbezorger Deliveroo bereidt zich voor op een beursgang die wel eens als de grootste van Londen in 2021 kan uitpakken.

Het bedrijf zou vier zakenbanken hebben aangesteld om de beursgang te begeleiden, zo verneemt Sky News in de City.

Gisteren werd bekend dat Deliveroo bovendien een nieuwe investeringsronde heeft doorlopen en daarmee 180 miljoen dollar ophaalt. Dat waardeert het bedrijf op zeven miljard dollar.

De uitbraak van het coronavirus heeft bedrijven als Deliveroo en Just Eat Takeaway geen windeieren gelegd. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl meldde vorige week dat het 57% meer bestellingen aannam dan een jaar geleden:

Deliveroo, ook actief in Nederland, maakte onlangs bekend dat het zijn activiteiten in het Verenigd Konijkrijk uitbreidt naar honderd nieuwe steden. Dat is een potentieel extra bereik van vier miljoen klanten.

Een van de aandeelhouders die zeker gaan profiteren van de beursgang is de Vlaamse durfkapitalist Barend Van den Brande, die de waarde van zijn belang in Deliveroo in zes jaar enorm zag toenemen.

Zondag kondigde Deliveroo een nieuwe kapitaalronde aan, waarbij de maaltijdbezorger nog eens 180 miljoen dollar ophaalt tegen een waardering van 7 miljard dollar.

Behalve Deliveroo investeert het Londense Hummingbird van Van den Brande in het Gentse Showpad en in het socialemediabedrijf Engagor. Ook Kraken, een van ’s werelds populairste handelsplaatsen voor virtuele munten, maakt al sinds 2014 deel uit van de portefeuille van Hummingbird.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond