Deel dit artikel
-

Deliveroo kiest veilige koers voor beursgang

Deliveroo vraagt bij het beprijzen van zijn aandeel niet de hoofdprijs, want kiest de bodem van de eerder aangegeven bandbreedte: 3,90 pond per aandeel. Reden: investeerders lijken niet onverdeeld enthousiast over het bedrijfsmodel.

Vanochtend maakte het bedrijf uit Londen de prijs bekend tegen welke prijs institutionele beleggers kunnen instappen. Een dezer dagen gaat Deliveroo naar de beurs. Vorige week gaf het al aan tegen welke prijs dat ongeveer zou gebeuren: ergens tussen de 3,90 en 4,60 pond. Dat werd het eerste, de laagste prijs.

Persbureau Reuters en zakenkrant Financial Times geven aan dat niet alle investeerders even veel vertrouwen hebben in de ‘kluseconomie’. Het zijn immers ‘bijbeunende’ bezorgers die per fiets tegen bodemprijzen maaltijden zo snel mogelijk moeten bezorgen. Een ander wezenlijk punt is het feit dat de eigendomsstructuur zo is opgezet dat oprichter en CEO alle macht houdt. Dat heeft overigens weinigen ervan weerhouden om in bijvoorbeeld Facebook of Google te investeren.

De beursgang waardeert het bedrijf op 8,9 miljard euro. De transactie levert 1,8 miljard euro cash op. Amazon is een van de verkopende investeerders.

Foto: bethom33 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond