Deel dit artikel
-

Deliveroo Nederland draait tariefsverlaging terug na protesten

Deliveroo Nederland heeft de tariefverlaging die eerder deze week werd ingevoerd, zaterdag per direct teruggedraaid. Vrijdagavond brak een wilde staking uit onder bezorgers in Eindhoven en Den Bosch. Met een gemeend ‘Wij staken voor knaken’ gingen diverse bezorgers de straat op.

In plaats van vijf euro per rit kregen bezorgers nog maar 3,50 euro. Wel konden bezorgers een bonus van twee euro verdienen als ze drie ritten achter elkaar deden.

Bezorgers vonden dit onacceptabel. Het was niet meer rendabel om te werken, vonden de bezorgers. Niemand wil straks in het donker voor drie euro per rit door de sneeuw of regen rijden.

‘Aangezien de nieuwe fee structuur niet werkt voor veel riders, brengen we de die terug naar hoe deze was voor de wijziging. Zoals je weet blijven wij streven naar verdiensten tussen de 11 en 13 euro (excl. fooien) per uur’, schrijft Deliveroo aan haar bezorgers.

In een toelichting zegt Deliveroo dat de bonus of incentive onderdeel was van de fee. ‘Het grootste deel was gebaseerd op de afstand en een deel zou dan van de incentive komen. We hebben nu besloten om de fee weer te verhogen en de incentive eruit te halen.’

Of er een verband is met de 640.000 euro aan achterstallige pensioenpremies die Deliveroo van de rechter aan werknemers moet betalen, een forse aanslag op de winstgevendheid van het bezorgbedrijf, is niet duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond