Deel dit artikel
-

Deliveroo in november weg uit Nederland

Deliveroo overweegt het vertrek uit Nederland. Dat staat in de toelichting op de halfjaarcijfers. Het bedrijf heeft een gering marktaandeel in Nederland, dat voor 1 procent bijdraagt aan de totale handelsomzet. Deliveroo wil al in november stoppen. Daarover zijn onderhandelingen gaande.

Wat ongetwijfeld een rol speelt is dat de rechter in hoger beroep heeft bepaald dat de bezorgers van Deliveroo geen zzp’er zijn en dus recht hebben op een arbeidscontract. Daardoor heeft het bedrijf hogere kosten.

Er zouden disproportionele investeringen nodig zijn om het marktaandeel te versterken, zegt Deliveroo.

Met het vertrek van Deliveroo blijven Uber Eats en Thuisbezorgd over.

De maaltijdbezorger zag ondanks de uitdagende marktomstandigheden toch kans om in de eerste helft van 2022 de omzet te verhogen. Het aantal bestellingen groeide met 10 procent, de omzet met 12 procent.

Wel zag Deliveroo de markt in het tweede kwartaal vertragen ten opzichte van het eerste kwartaal.

Het aantal bestellingen in de eerste helft van 2022 bedroeg 150 miljoen. Het bedrijf heeft 7,8 miljoen maandelijks actieve gebruikers, iets minder dan een jaar geleden. Het VK en Engeland blijft de belangrijkste markt. Daar bedroeg de handelsomzet 1,9 miljard pond.

De omzet kwam in de eerste helft boven het miljard uit. Deliveroo schrijft echter nog steeds rode cijfers: 153 miljoen.

Nieuwe partners waren Waitrose, Sainsbury’s, Co-op, ASDA en Spar, naast Auchan (Frankrijk), Esselunga (Italie) ParknShop (Hong Kong).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond