Deel dit artikel
-

Deliveroo wint zaak tegen bezorger

Een flinke tegenslag voor de bezorgers van Deliveroo die weer in vaste dienst willen. Volgens de rechter past de ZZP constructie binnen de huidige wetgeving.

De rechtszaak was aangespannen door koerier Sytze Ferwerda (20). Die had grote moeite met wat hij noemt ‘schijnzelfstandigheid’. De bezorger werd daarin gesteund door de PvdA en vakbond CNV.

De rechtbank in Amsterdam ziet geen bezwaren in de zzp-constructie. Ferwerda mocht zijn eigen kleding en thermobox gebruiken en was hij vrij om te werken voor concurrenten.

In een reactie laat de maaltijdbezorger weten: ‘Deliveroo werkt met zelfstandigen omdat deze flexibiliteit aansluit bij de wensen van de bezorgers. Deze zelfstandigheid biedt bezorgers de mogelijkheid om te werken wanneer, waar en hoe lang zij zelf willen. Bezorgers hebben geen verplichting om te werken; dit is een compleet nieuwe manier van werken die volledig verschilt van traditioneel werk.’

Tegelijkertijd ziet Deliveroo ‘de behoefte in de maatschappij om zelfstandigen onderdeel te maken van de sociale zekerheid in Nederland. Flexibel werken en sociale zekerheid zou hand in hand moeten kunnen gaan, in plaats van dat het elkaar uitsluit. Wij blijven hierover het gesprek aangaan, met onder meer de politiek en de bezorgers zelf. Dit omdat wij vinden dat flexibiliteit niet ten koste zou moeten gaan van sociale zekerheid.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter zzp-boekhouder - zzp-boekhouder

Elk nadeel voor de bezorger heb ook een voordeel. Factureer met BTW, blijf op jaarbasis onder de 1.45 euro aan af te dragen BTW en je mag deze BTW houden. Is nettogeld.

Maak je wel veel uren zorg dan dat je aan 1225 uur komt op jaarbasis, dan heb je recht op zelfstandigenaftrek en startersaftrek en is de te betalen Inkomstenbelasting weer minimaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond