Deel dit artikel
-

Deliveroo zet 350 man op straat

Ook maaltijdbezorger Deliveroo merkt de gevolgen van de coronacrisis. Het Britse bedrijf zet wereldwijd 350 mensen op straat. Nog eens vijftig zijn voorlopig naar huis gestuurd.

Hoewel je zou verwachten dat er meer maaltijden worden besteld tijdens een lockdown, is het tegendeel waar: consumenten gaan meer zelf koken. Boodschappenbezorgers doen goede zaken, maar maaltijdbezorgers niet. Ook zijn veel restaurants gesloten.

Uit recent onderzoek van SimilarWeb bleek dat ook al: In Frankrijk, Spanje en Engeland daalde het aantal dagelijkse klanten van Just Eat en Uber Eats tot wel 23 procent in maart ten opzichte van de eerste twee maanden van het jaar.

Ook Deliveroo had te maken met minder klanten. Alleen in het VK, het thuisland van de bezorger, steeg het aantal klanten licht. Vooral het aantal herhaalbestellingen liep terug en dat betreft het grootste deel van de bestellingen.

Waar de ontslagen vallen is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf bezorgt ook in Nederland. Wereldwijd telt Deliveroo 2500 werknemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond