Deel dit artikel
-

Delivery Hero na twee jaar terug in Duitsland, Just Eat Takeaway krijgt klappen op beurs

Just Eat Takeaway is uit de gratie op de AEX na het nieuws dat zijn grote concurrent Delivery Hero weer de Duitse markt betreedt. Twee jaar nadat het bedrijf de markt heeft verlaten, start Delivery Hero weer activiteiten in zijn thuisstad Berlijn.

Delivery Hero verkocht zijn Duitse activiteiten december 2018 aan Takeaway – nu Just Eat Takeaway – om zich te concentreren op markten in Azië, Europa, het Midden-Oosten en de VS.

Daardoor leek Takeaway de Duitse markt grotendeels voor zich alleen te hebben.

Topman Niklas Oestberg geeft zijn rivaal zelfs een veeg uit de pan. ‘We hadden het gevoel dat de service in Duitsland de afgelopen twee jaar niet beter is geworden – soms zelfs een beetje slechter’, vertelde Oestberg woensdag aan Reuters.

Delivery Hero begint in juni met de ‘zachte’ lancering in Berlijn onder de noemer foodpanda en belooft gelijk levertijden van slechts 7 minuten aan klanten die bestellen via de smartphone-app.

Na 10 augustus volgt een bredere uitrol in Duitse steden. Welke dat zijn is niet bekend.

Lieferando, de Duitse dochter van Just Eat Takeaway.com, gaat intussen boodschappen bezorgen in Duitsland. Het gaat nog wel om test, die later ook naar Nederland wordt uitgebreid.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond