Deel dit artikel
-

Delivery Hero vervangt Wirecard in DAX

Terwijl de failliete betaalverwerker Wirecard 24 augustus uit de DAX verdwijnt, verwelkomt de korf met 30 Duitse steraandelen van de Frankfurter Wertpapierbörse een nieuwkomer: maaltijdbezorger Delivery Hero. Die heeft in eigen land echter nauwelijks activiteiten.

Delivery Hero, een dochter van Rocket Internet en sinds 2017 beursgenoteerd, heeft haar hoofdkantoor in Berlijn aan de Oranienburger Straße. Het bedrijf is echter grotendeels actief buiten Duitsland. Van de 25.000 werknemers, zijn er niet meer dan 1300 werkzaam in Berlijn.

Delivery Hero verkocht zijn Duitse activiteiten eind 2018 voor bijna een miljard euro aan de Nederlandse concurrent Takeaway. De activiteiten van Lieferando en Pizza.de maken daarom geen deel meer uit van de toekomstige DAX nieuwkomer. Ook Foodora ging op in Lieferando.

In het Midden-Oosten, Azië en Noord-Afrika groeit de onderneming snel. In Europa alleen in Noord- en Oost-Europese landen. In het westen ziet CEO Niklas Östberg te weinig groeipotentieel.

Beleggers hoeven voorlopig niet op rendement te rekenen. Het bedrijf maakt geen winst. In het lopende jaar zal de omzet naar verwachting tussen de 2,6 en 2,8 miljard euro liggen. Alleen in het voorgaande jaar was er sprake van winst, maar dat kwam door de verkoop van de Duitse activiteiten.

In juli werd nog een nieuwe converteerbare obligatie van maximaal 1,5 miljard aangekondigd voor verdere groei.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond