Deel dit artikel
-

Dell onder de e-scooters naar Nederland

Het Duitse mobiliteitsbedrijf unu betreedt de Nederlandse markt met zijn elektrische scooter. Door de tussenhandel weg te nemen en direct aan de deur te leveren kan de unu tegen een scherpe prijs worden aangeboden. En de Dell onder de scooters heeft nog meer wilde plannen.

Nederland is een van de grootste scootermarkten voor 50cc-scooters in Europa en zelfs de grootste markt in de EU wat elektrische voertuigen betreft. Hier staan de meeste geregistreerde voertuigen, zegt medeoprichter Pascal Blum van unu. Vandaar dat de elektrische scooter vanaf nu te koop is in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en vele andere steden in de Randstad.

De elektrische scooter werd in 2013 ontwikkeld door de drie jonge ondernemers Elias Atahi, Pascal Blum en Mathieu Caudal. Zij kwamen op het idee toen zij in Azië studeerden. Sinds 2015 is het hoofdkantoor gevestigd in Berlijn en maakt het onderdeel uit van de Factory Berlin, een centrum voor startups, waar ook bedrijven zoals Twitter, Pinterest, SoundCloud en Freelectics zijn gevestigd.

Het businessmodel lijkt nog interessanter dan de scooter zelf. Bestellen kan alleen online, maar wie niet zomaar een scooter durft te bestellen kan hem testen bij ‘pioniers’ in Amsterdam of Utrecht. Dat zijn specialisten die proefritten aanbieden en die alle vragen kunnen beantwoorden over de scooter. Daarvan heeft unu er wereldwijd vijftig van in dienst.

Naast de elektrische scooter zijn er nog meer producten en diensten gepland die ‘mensen met hun stad moeten gaan verbinden’. Megatrends, zoals elektrische mobiliteit,̒ mobility as a service’ en autonoom rijden zullen nieuwe, moderne vormen van mobiliteit voortbrengen. Welke producten zullen volgen is niet duidelijk.

Deel dit bericht

2 Reacties

R

En als de scooter kapot is? Waar kun je dan terecht? De lokale dealer, welke buitenspel gezet wordt, zal zijn handen er niet aan branden. Dit is in het verleden al gebleken toen de gamma enz scooters gingen verkopen…..

Mariken - unu GmbH

Hoi R.

Bij unu hebben we met een netwerk met betrouwbare garages opgezet. Als er iets mis is met je unu kun je terecht bij één van onze servicepartners. Dit zijn lokale scooterdealers met werkplaats of vakgarages waar je terecht kunt voor onderhoud of reparaties. Op de unu krijg je sowieso 2 jaar garantie, dus binnen die tijd staan we altijd samen met onze garages voor je klaar om je zo snel mogelijk weer de weg op te krijgen. Daarna uiteraard ook :). Op onze website kun je ook zien waar onze garages te vinden zijn en waar je je unu kunt bestellen en laten afleveren. Kijk voor meer informatie ook hier https://unumotors.com/nl/support. Voor vragen kun je ons altijd bellen 0858881261 of schrijf ons een e-mail via hoi@unumotors.com. Groetjes Mariken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond