Deel dit artikel
-

Dell verdubbelt Twitter-omzet tot 6,5 miljoen

Computermaker Dell ziet het belang van social media, en Twitter in het bijzonder, behoorlijk groeien. Via de verschillende kanalen bereikt het nu 3,5 miljoen klanten. De Twitteraars alleen al zorgden voor 6,5 miljoen dollar omzet.

Voor een computermaker is Dell behoorlijk loslippig en mag ook graag alle nieuwe digitale mediakanalen uitproberen. Youtube, Facebook, Direct2dell, Flickr en Ideastorm zijn de standaard kleuren in het pallet waarmee het zijn wereld schildert.

Opperblogger Lionel Menchaca geeft op een Dell-blog een informatieve blik in de keuken.

Drie jaar geleden opende Dell zijn eerste Twitter-account, bij wijze van servicekanaal richting zijn klanten. In het jaar erna bleek de berichtendienst ook goed te functioneren als verkoopkanaal, via @DellOutlet. In juni 2009 waren de verkopen via dat account opgelopen tot 3 miljoen dollar. Uit het huidige blogbericht blijkt dat de omzet in 6 maanden tijd nog eens ruim is verdubbeld tot 6,5 miljoen dollar.

Twitter is ondertussen meer dan een experimentje geworden, maar een wezenlijk onderdeel van de communicatiestrategie. Dat blijkt uit de voortvarendheid waarmee het bedrijf dit kanaal blijft uitbouwen. Om het overzicht te bewaren over alle inkomende en uitgaande berichten, en trends te kunnen signaleren, gebruikt Dell de diensten van CoTweet.com.

Het aantal volgers van @DellOutlet verdubbelde tussen juni en september tot 1,2 miljoen. De vele mediabelangstelling voor de Twitter-verkopen zal debet zijn geweest aan die groei, want in de afgelopen drie maanden kwamen er netto ‘maar’ 300.000 volgers bij. De teller staat nu op 1,5 miljoen volgers voor dat ene account.

Een half jaar geleden leverde een Twitteraar 3 dollar omzet op. Dat is in zes maanden opgelopen tot 4,33 dollar per volger van @DellOutlet.

Een half jaar geleden had Dell nog 14 Twitter-accounts. Dat zijn er nu 34.

Opperblogger Lionel Menchaca: “Als je ons bereik op de verschillende social media netwerken bij elkaar optelt, dan omvat onze community nu 3,5 mensen van over de hele wereld. Dat is nog maar een fractie van de 2 miljard klantcontacten die we jaarlijks hebben via andere kanalen, zoals telefoon en e-mail”.

Foto: pinksherbet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond