Deel dit artikel
-

Dell verkoopt hardware via Twitter

Computerfabrikant Dell Computer heeft via Twitter al ruim een half miljoen dollar aan hardware verkocht. Dat vertelde Bob Pearson van Dell gisteren aan Europese journalisten.

"We hebben gemerkt dat als je twittert over een nieuw product, en bijvoorbeeld met een aanbieding komt, mensen daar meteen op reageren en ook tamelijk snel tot aanschaf overgaan," vertelde Bob Pearson, directeur Communities @ Conversations van Dell, op het hoofdkwartier van Dell in Round Rock Texas.

De mogelijkheid om Twitter als verkoopkanaal te gebruiken wordt nu serieus overwogen door Dell. Zo is deze week een Twitter Dell Outlet in China geopend. Twitter-deelnemers kunnen zich abonneren op conversaties die door Dell-verkopers worden geinitieerd. De omzet van een half miljoen dollar is al bereikt met niet meer dan 1200 Twitter-volgelingen. 

Dell is de laatste tijd erg actief met blogs, Facebook en Twitter. Het bedrijf blogt in vijf talen (Engels, Chinees, Japans, Noors en Spaans). De reden is, zegt Bob Pearson, dat bezoek aan onlineforums van Dell met 41 procent per jaar stijgen. In totaal gaat het om 66 miljoen bezoeken. "Het wordt enorm gewaardeerd dat we zo zichtbaar zijn in forums. Dell werknemers zijn wel verplicht om te melden dat zij van het bedrijf zelf zijn. Oprichter en directeur Michael Dell twittert er trouwens ook lustig op los."

Een belangrijke online gemeenschap voor Dell is ook Facebook. De fabrikant gebruikt Facebook op dit moment onder meer voor het contact met partners en wederverkopers, maar de site is ook interessant als platform voor klanten. Pearson: "Met 9 miljoen Facebook-abonnees spreek je over de omvang van een vrij grote Amerikaanse staat, daar ligt een enorm potentie voor ons."

Niet voor elk land zijn deze middelen in te zetten, aldus Pearson. "Facebook en Twitter zie je nu overal opkomen, maar in Latijns Amerika is vooral de sociale gemeenschap Orkut enorm in trek."

Ook de technische ondersteuning verplaatst zich steeds meer naar het internet. Gebruikers kunnen heel goed zelf oplossingen voor problemen vinden, vandaar dat Dell een waarderingssysteem heeft opgezet voor technische forums. Antwoorden die gewaardeerd worden komen eerder bovenaan te staan. 

Dell’s Ricardo Guerrero over Twitter:

Deel dit bericht

4 Reacties

Joris

http://twitter.com/mgdell is niet de oprichter van Dell. Op zijn website staat:"I am Michael G. Dell from Traverse City, Michigan USA. NOT the Michael Dell from Texas that started and runs Dell Inc. (the computer people) I DO own a couple of Dell computers but I am in no way endorsing them over any other computers."

LaptopPlus

Ach, wij posten al onze nieuwste producten al weken via TwitterFeed op twitter en laten de mensen lekker genieten van de hotspots in Laptop land. maar goed….tis dell, dus een merk, dus nieuws (in komkommertijd?)

Vehicle Wraps

Whats up, In my opinion that the blogging site is really interesting. We appreciate discussing all these informations. I ran across it bing and i think I am going to revisit shortly. All the best!

sheds

Useful info. Fortunate me I found your site unintentionally, and I am surprised why this coincidence didn’t took place earlier! I bookmarked it.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond