Deel dit artikel
-

Deloitte: apps juist geen bedreiging voor media- en telecombranche

In 2013 zal de opkomst van apps en televisie via internet de positie van bestaande spelers in de telecom- en mediabranche niet bedreigen, maar juist versterken en blijven traditionele tv’s en pc’s stand houden naast tablets en smartphones. Dat voorspelt Deloitte in haar toekomstvisie op ontwikkelingen en trends binnen de technologie-, media- en telecombranche (TMT).

Deloitte denkt dat in 2013 tussen de vijftig en honderd mobiele aanbieders all-you-can-app (AYCA)-diensten zullen aanbieden voor bepaalde apps, zodat consumenten voor een vast maandabonnement  onbeperkt gebruik kunnen maken van content en diensten via apps. Uit onderzoek blijkt dat een grote groep consumenten graag onbeperkt toegang tot de meest gebruikte applicaties wil. Daarbij gaat het vooral om apps voor sociale netwerken, mail, muziek, video en instant messaging.

Ook televisie via internet (Over The Top TV/OTT) zal de positie van traditionele mediabedrijven alleen maar versterken. Deloitte verwacht dat pure OTT-aanbieders wel een groeiend marktaandeel krijgen, maar dat in de meeste markten bestaande spelers blijven domineren.

Ook bij andere innovaties denkt Deloitte dat deze minder bedreigend zijn dan misschien aanvankelijk werd gedacht. Het gebruik van pc’s en tv’s blijft stand houden naast het gebruik van tablets en smartphones. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 92 procent van de ondervraagde jongeren tussen de 18-24 jaar voorkeur geven aan een pc boven een tablet om op het internet te surfen.

Deloitte heeft geen hoge verwachtingen van televisies die bediend kunnen worden met gebaren of stemcommando’s. Een grote meerderheid van de consumenten die een dergelijke tv aanschaffen, zullen deze mogelijkheden wel uitproberen. Toch zal meer dan 99 procent uiteindelijk de gewone afstandsbediening blijven gebruiken vanwege onbetrouwbaarheid of onhandigheid van stem- of gebaar technologieën.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond