Deel dit artikel
-

Deloitte: ‘Webshops, pak de zwevende shopper’

Grote Amerikaanse online retailers passen slimme trucs toe. Deloitte deelt ze en raadt anderen aan de tactieken over te nemen. Bijvoorbeeld het besef dat een zekere groep kopers nu al zijn sint- en kerstboodschappen doet.

Vorige week publiceerde Deloitte in de VS zijn nieuwe Holiday Retail Survey’, een onderzoek onder duizenden consumenten die hun winkelplannen alvast delen. Voor de 33e keer rapporteert het adviesbureau die intenties in een rapport aan de retailmarkt.

Een van de gouden tips is: ‘richt je aandacht op de zwevende shopper’. Bijna vijftig procent van de consumenten weet namelijk nog niet wat ze willen kopen voor de feestdagen. “Zij zijn te beïnvloeden door aandacht te geven aan wat ze belangrijk vinden. Dat is bijvoorbeeld goede waarde krijgen voor iemands geld, kwaliteitsproducten en comfortabel en makkelijk kunnen shoppen.” Winkels kunnen daarin voorzien.

Shops die tijdens de feestdagen goed verdienen, stelt het rapport, weten de best renderende consument die klant is die vroeg begint met winkelen. Die groep is er vanzelfsprekend vroeg bij, dus zonder haast te targeten, en besteedt in de komende maanden gemiddeld 28 procent meer budget dan de laatkomers.

De grootste winkelpiek ligt, in de VS althans, tegen eind november. Bijna drie kwart van de Amerikanen trekt er dan op uit. De meesten (33%) gaan naar een of meerdere bekende online warenhuizen om zich te oriënteren, daarna naar zoekmachines (20%) en als derde kiest men voor een bezoek aan de fysieke winkelstraat (16%).

Internetbedrijven en hun marketeers vinden de hippe technische snufjes zelf misschien wel interessant om aandacht te trekken. De consument zelf interesseert het niet veel:

Deloitte schat dat de fysieke winkelketens de omzet eind november en december zien stijgen met 5 à 6 procent. Voor online winkels houdt het rekening met een stijging tussen de 17 en 22 procent.

Foto: Michael Button (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond