Deel dit artikel
-

DELTA Fiber en T-Mobile stellen netwerken volledig voor elkaar open

DELTA Fiber en T-Mobile kondigen vandaag een langetermijnovereenkomst aan waarbij de twee aanbieders diensten over elkaars netwerken gaan leveren. DELTA Fiber en T-Mobile vinden dat iedereen in Nederland snel internet via mobiel en vast moet kunnen gebruiken. Daarvoor is een open toegangsmodel voor telecommunicatienetwerken met aantrekkelijke wholesaletarieven noodzakelijk.

Internet en tv van T-Mobile worden door deze overeenkomst bereikbaar voor 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven waar het DELTA Fiber-netwerk op dit moment al actief is. T-Mobile zal binnen de DELTA Fiber-footprint gebruikmaken van dat glasvezelnetwerk.

DELTA Fiber wil tot 2025 groeien naar een netwerk met 2 miljoen aansluitingen, ongeveer een kwart van Nederland. Al deze adressen voegt T-Mobile toe aan haar glasvezelfootprint. Hiervoor wordt de nieuwste glasvezeltechnologie (XGS-PON) gebruikt waarover momenteel een snelheid van 2 Gbps geboden wordt.

In de nabije toekomst worden snelheden van 10 Gbps mogelijk en op langere termijn snelheden zelfs 25 Gbps. Ook over de glasvezelnetwerken die DELTA Fiber nog gaat uitrollen gaat T-Mobile diensten leveren.

In het komend jaar verwacht T-Mobile haar diensten al op 6 miljoen adressen te leveren en op de langere termijn zullen de internet en tv-diensten via glasvezel voor nagenoeg alle Nederlandse huishoudens en bedrijven beschikbaar komen. T-Mobile is momenteel al de grootste mobiele provider van Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond