Deel dit artikel
-

Ook Delta komt met hotspots

De Zeeuwse kabelaar Delta gaat in navolging van UPC en Ziggo zijn modems openstellen, zodat gebruikers de verbinding kunnen delen. Dat maakte Luuck Menger van Delta gisteren bekend op het congres Connected 2014 van Telecompaper in Laren.

Er komt nog deze zomer een kleinschalige proef. Zeeuwse Delta-gebruikers kunnen dan op een andere plek in Zeeland ook inloggen bij andere abonnees. Overigens bood Delta al gratis WiFi aan op toeristenlocaties.

Menger, Manager Product Management Multimedia van Delta, gaf gisteren toe dat alleen internettoegang of televisie doorgeven geen interessante businesspropositie meer is voor Delta. Het bedrijf ziet toekomst in zorg- en alarmeringsdienst op basis van een slimme camera die bijvoorbeeld kan waarnemen of een bejaarde bewoner valt. Delta is nog een van de weinige nutsbedrijven in Nederland die zowel elektriciteit als internet aanbieden. Ook op dat gebied ziet de onderneming mogelijkheden.

De eigen website ZeelandNet trekt dagelijks honderdduizend bezoekers, zo vertelde Menger, en tweedehandssite Prikbord blijkt in Zeeland populairder dan Marktplaats.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond