Deel dit artikel
-

DELTA lanceert nieuw internetabonnement met een down- en uploadsnelheid van 2 Gbps

DELTA Fiber heeft de ombouw van zijn netwerk naar de nieuwste glasvezeltechnologie afgerond. De provider lanceert een nieuw internetabonnement van 2 Gbps (2000 Mbps) dat beschikbaar komt voor 1,2 miljoen adressen door heel Nederland.

Eind 2021 startte DELTA Fiber als eerste telecomprovider in Nederland met de uitrol van deze nieuwe glasvezeltechniek, ook wel XGS-PON genoemd. De technologie is vanaf nu beschikbaar voor alle huishoudens die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber. Met XGS-PON zijn snelheden mogelijk tot 10 Gbps via glasvezel. In de toekomst worden met minimale aanpassingen aan het netwerk zelfs snelheden tot 25 Gbps mogelijk.

De Europese Commissie wil dat in 2030 iedereen in Europa toegang heeft tot een gigabitverbinding. Door de stappen die in de afgelopen jaren zijn gezet, voldoet het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber nu al ruimschoots aan deze doelstelling, zo stelt het bedrijf.

Met de introductie van de internetsnelheid van 2 Gbps start DELTA ook met een nieuwe campagne op televisie, online en op straat. Het is de derde landelijke campagne van DELTA waarin Daan, Donnie en Dirk, de drie glasvezelexperts, weer de hoofdrol spelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond