Deel dit artikel
-

Delta maakt digitale inhaalslag

De Zeeuwse kabelaar en energiebedrijf Delta gaat onder de noemer Delta verbindt een groot aantal nieuwe diensten leveren. Van apps om de thermostaat te regelen tot het verhuren van films.

Delta begint de inhaalslag in januari met een tweede scherm. Via een app (iOS of Android) of website kan op telefoon of tablet een tweede televisieprogramma worden bekeken. Daarvoor hoeft niets betaald te worden. Klanten worden per brief ingelicht, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (papieren versie).

Vanaf maart kunnen kabelabonnees films huren. Leveranciers worden vermoedelijk Videoland en Pathé. Delta onderzoekt nog of ze bestaande decoders kan laten ombouwen of dat er een omruilactie nodig is. Video-on-demand wordt aangeboden als een extra pakket, waarvoor extra moet worden betaald.

In navolging van Essent wordt vanaf medio maart een energie-managementsysteem aangeboden. Via een kastje dat in de meterkast wordt geplaatst, kan (via apps op smartphone, tablet of internetsite) het energieverbruik per apparaat of de opbrengst van zonnepanelen worden gemeten. Ook kan een slimme thermostaat op afstand worden bediend en kunnen lampen aan en uit worden gezet. Delta is nog een van de weinige nutsbedrijven die zowel kabeltelevisie als energie leveren.

Ook op het gebied van zorg, onderwijs en toerisme zet Delta komend jaar stappen. Met onderwijsinstellingen praat Delta over het bieden van onderwijs op afstand. Met zorgaanbieders wordt gesproken over digitaal bloeddruk meten, elektronisch toezicht op inname van medicijnen en het bij elkaar brengen van betaalde en mantelzorg.

Een bijzondere dienst wordt het digitaal registreren en het openen van vakantiehuisjes met de telefoon. Daarvoor zal een proef worden oogezet. Kleine kinderen kan men dan via een trackingsysteem volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond