Deel dit artikel
-

VS Democraten: beperk financiële macht techbedrijven

Een Democratische meerderheid binnen het Amerikaanse Financial Services Committee wil paal en perk stellen aan techbedrijven die digitale munten willen uitgeven of als financiële instanties willen fungeren. Dat blijkt uit stukken die Reuters heeft ingezien.

De voorgestelde wetgeving Keep Big Tech Out Of Finance Act wil beperkingen opleggen aan techbedrijven met een omzet van 25 miljard dollar of hoger.

De wet zou een voortijdig einde betekenen voor de Libra Association die volgend jaar digitale munt Libra van Facebook wil uitgeven. Overtredingen kunnen worden beboet met 1 miljoen dollar per dag of hoger.

Het is echter niet gezegd dat het wetsvoorstel het gaat halen. Daarvoor zou steun uit Republikeinse hoek noodzakelijk zijn. Inmiddels heeft Donald Trump echter ook al laten blijken dat hij geen fan is van de Libra.

In Washington D.C. vindt vandaag de tweede hoorzitting plaats van het House Judiciary Committee. Vertegenwoordigers van Facebook, Google, Amazon en Apple zullen aan de tand worden gevoeld over de impact van Big Tech op innovatie en ondernemerschap.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Ad

Prima, keihard de kop indrukken deze gekkigheid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond