Deel dit artikel
-

Den Haag krijgt Bitcoin Boulevard

Den Haag zal op 20 maart de grachten Bierkade en Groenewegje omdopen tot Bitcoin Boulevard. Negen daaraan gelegen bars en een kunstgalerie zullen dan bitcoins accepteren.

Het initiatief komt van Hendrik Jan Hilbolling en nog twee Nederlandse Bitcoinfanaten die de plaatselijke restaurants, waaronder een met een Michelen-ster, hebben weten over te halen. Sommige van deelnemers hadden nog nooit van de Bitcoin gehoord. Kunstgalerie West doet ook mee.

Betalen kan met behulp van een app. Klanten kunnen die app via een QR code ophalen. Mogelijk worden er op termijn andere betaalmethoden aangeboden. Aanvankelijk gaat het om een proef van twee maanden, maar de deelnemers willen daarna graag verder gaan.

De drie initiatiefnemers, werkzaam in de softwaresector, verdienen zelf niet aan het project.

Deel dit bericht

3 Reacties

pieter musterd

Bovenstaande foto heeft helemaal niets met het onderwerp te maken. U laat het Hooikadegebied zien, achter de Denneweg, terwijl de Bierkade en Groenewegje tegen de Stationswijk aanleunen, kilometers verdere dus.

Jan Libbenga (redactie Emerce)

Dat was ook niet de bedoeling van deze foto. Meer een sfeertekening van Den Haag.

Martijn

Leuk initiatief! http://www.watisbitcoin.nl zal ook een steentje bijdragen en deelnemers en bezoekers van de boulevard helpen met uitleg over Bitcoin, waarom het leuk is om te gebruiken (en zinvol) en hoe je er mee aan de slag kunt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond